U zoekt een extern vertrouwensperoon (L.V.V.)?

Extern vertrouwernspersson (L.V.V.)Hoe een werknemer zich voelt op de werkvloer, heeft niet alleen invloed op zijn functioneren, maar ook op zijn gezondheid. Als werkomstandigheden, zoals de psychische druk en de omgang met anderen, niet goed zijn, kan er werkstress ontstaan. Ook wel psychosociale arbeidsbelasting (PSA) genoemd.

Factoren die PSA en daarmee mogelijk ook werkstress kunnen veroorzaken, zijn bijvoorbeeld:

  • Agressie en geweld
  • Arbeidsdiscriminatie
  • Pesten
  • Seksuele intimidatie
  • Werkdruk

PSA kan leiden tot gezondheidsproblemen en ziekteverzuim en uiteindelijk tot langdurige uitval en mogelijk zelfs arbeidsongeschiktheid. Werknemers die te maken hebben met PSA raken gedemotiveerd. Als zij uitvallen, is de stap terug naar werk extra moeilijk. Voor de werknemer is dat een hele vervelende situatie. En het kost u als werkgever veel geld.

Het aanstellen van een extern vertrouwenspersoon kan ervoor zorgen dat de factoren die werkstress veroorzaken gemeld worden zodat ze uiteindelijk vroegtijdig bij u bekend zijn. Zodat u daar weer verder mee aan de slag kunt en de negatieve invloed van die arbeidsomstandigheden kunt oplossen.

Bent u op zoek naar een extern vertrouwenspersoon? Onze vertrouwenspersonen zijn L.V.V.-gecertificeerd. Zowel op het gebied van  Ongewenste Omgangsvormen als op het gebied van Integriteit. Wij kunnen uw bedrijf helpen met het inregelen en uitvoeren van goed PSA-beleid (Psycho Sociale Arbeidsbelasting).

Even afstemmen? Bel 085-3031265 (Zeeland) of mail naar info@conflictacademie.nl.

Geef een reactie

Heeft u vragen?

Vul uw telefoonnummer in u wordt gebeld,

Natuurlijk kunt u ook uw vragen kwijt op de contactpagina.

Subscribe!